E=MC2

image25

Det är fantastiskt hur hjärnan på en 1½-åring fungerar. Att min son, som i vanliga fall tycker att det roligaste som finns är att ge sin far "Danska skallar" eller "Titty-twisters", kan fundera på sådan hög nivå och kunna dra sådana logiska slutsatser är för mig ett mysterium.


Pappa:
Samuel, vill du ha kaffe?
Direktör'n: Nä! Blä! Kaffe Äckit (Läs Äckligt)
Pappa: Okej, men pappa tar kaffe.
Direktör'n: Pappa.. Kaffe.. Gott.
Pappa: Ja, pappa tycker kaffe är gott!
Direktör'n: Ja.. pappa äckit!

Jag blir stolt och med en tår i ögat konstaterar jag att mitt barn är ett geni. Han har med hjälp av 2st påståenden lyckats få till denna eminenta slutsats.

A. Kaffe är äckligt
+
B. Pappa njuter av att dricka kaffe
=

Slutsats: Pappa är äcklig


Motsatsen till gubbgrinig måste ju vara kärringglad?..

..Då är jag det idag!

And you will face the sea of darkness, and all therein that may be explored..

Trots att jag bara blir äldre och äldre drömmer jag fortfarande samma typ av mardrömmar som jag gjorde när jag var 7. Även om rollen som skurk inte längre besitts av stora hemska Transformersrobotar, och scenariot inte längre utspelar sig i uppehållsrummet på Norra Skolan, så är substansen ungefär den samma. Numera är det inte ofta jag kommer ihåg vad jag drömt om, men denna morgon var allt glasklart när jag vaknade och därför passar jag på att plita ner skiten innan den försvinner helt.

image24

Jag befann mig i min mormor och morfars gamla hus i Sollefteå. Utanför dörren stod en mindre skara, men icke desto mindre skräckinjagande, hungriga zombies som gärna ville sätta tänderna i min hjärna. Min storasyster var också i huset med sina två barn. På något sätt lyckades zombiesarna få tag i syrran (smart att gå ut och försöka resonera med blodtörstiga helvetesvarelser..) och där stod jag i huset med 3 ungar (min egen plus syrrans) och försökte komma på något sätt att komma undan helvetets käftar. Zombierna bröt sig genom dörren å jag tog ungarna och sprang ner i källaren. Källarsystemet som mötte mig var inte av realistisk art utan ett massivt komplex av gamla katakomber. Där sprang vi omkring ett bra tag och paniken var total. Precis när de odöda hade ringat in oss i mormors och morfars bastu (jag vet att det inte var världens smartaste gömställe, men va fan!) och var redo för ett skrovmål vaknade jag. Pulsen var extrem och hjärtat kändes som det skulle sprängas. Klockan visade 7.15 och trots att jag knappt sovit 5 timmar kunde jag inte somna om.

Kanske dags att sluta titta på skräckfilmer.. eller att växa upp och ta ansvar för sitt liv. Eller symboliserar ungarna min panik inför att bli vuxen? Undra vad Freud skulle ha sagt? Säkert nått som felat under min anala fas..

Wanted! Min röv.. död eller levande.. helst död

Jag har under min korta levnadstid kunnat titulera min bakdel många fina saker. Tex. Lard-ass, bubbelrumpa, fettostjärt och "den blekfeta". Men det senaste året har något drastiskt hänt. Där jag förut hade något speciellt sitter numera endast ett så kallat "ryggslut". Drar man handen längs med ryggen har man den helt plötsligt på baksidan av låret (följer man  ryggraden neråt har man till slut handen någon helt annan stans dock). Kan det vara så att den glömdes kvar i flytten från Uppsala? Eller har åldern fått den att flytta sig neråt mot låren? Är det fettet från rumpan som sätter sig runt hjärtat och i artärerna och ger många män högt kolesterol?


image23

Om ni ser den hör av er. Signalement är som följer: Blek, bred och bubblig med ett tidigt stadium av celluliter. Sågs senast någon gång under 2005-2006, troligtvis i Uppsalaområdet. Hittelön utlovas. Om ni har upplysningar gällande rövens uppehälle kontakta Polisens Presscentral, dalarna. Om den skulle göra motstånd är det fritt fram att använda övervåld.. Det är inte så att jag vill ha hela tillbaka.


Bäbismys: Saigon-bebis no3

image22

Nora Linnea Margareta Malmström
Man får gratulera Majkus, TjockTowe och Noel!
Nu är nästa generations rockband komplett..
Mys!

Traditionen och moralens väktare

Ämne: Angående Påskfirandet

Många verkar ta denna högtid enbart som en ursäkt för lite ledighet och/eller tillfälle för alkoholkonsumtion. En stor del av dagens unga tycks inte veta varför vi har denna högtid i den svenska almanackan. Därför ser jag det nu som min uppgift att återställa påskens rätta innebörd.

Skärtorsdag: Jesus värper sitt första påskägg. Detta är det tragiska resultatet av "cross-breeding". Då Jesus Kristus, vår frälsare och gud, satt uppspikad på korset var han helt oförmögen att stå emot påskharens "ihärdiga uppvaktning".

Långfredag: Att denna dag kallas extra lång är enbart för att understryka Jesus värk i det rektala området. Han avlider senare under dagen pga. sveda och värk.

Påskafton: Jesus lärjungar, de 7 små dvärgarna, sörjer genom att klä ut sig till kärringar och därefter gå från dörr till dörr för att dryga sig på folk. Människor ger dem godis för att slippa socialisera. Detta kan liknas vid dagens Jehovas vittnen. Men godiset har bytts ut mot hot om våld.


Påskdagen:
En helt meningslös dag för att dryga ut ledigheten och understryka vikten av högtiden. De flesta spenderar denna dag tills sängs med svåra smärtor i buken efter överkonsumtion av påskmust och ägg.

Annandag påsk: Äggen kläcks och hela Jerusalem översvämmas av små missfoster.. Romarna får ett svårt jobb att ringa in de små liven. Efter infångandet ställs de upp för arkebusering. Som resultat av tumulten blev det fjädrar över hela staden och därav kommer den bedrövliga traditionen att besudla inredningen med påskfjädrar.

image21

Och ja.. jag ÄR sjukligt uttråkad..


Sometimes they come back...

image20

Efter att för något år sedan lämnat utbildningens mecca Uppsala bakom mig trodde jag att jag för alltid sluppit undan denna styggelse. Jag talar om människor, 20 plus, med ett bildningskomplex från helvetet och en förkärlek till att efter några öl stå och ha kvasi-intellektuella monologer inom något specifikt ämne de just tagit 20 högskolepoäng i. Seriöst! Jag vill fan inte veta hur jag dricker min Carlsberg Hof på korrekt sätt ur ett genusperspektiv! Jag vill verkligen inte veta hur Adam Smiths teori om marknadsekonomins "Osynliga hand" påverkar ölkonsumtionen i Uzbekistans slumområden! Jag vill dricka i goda vänners sällskap och diskutera sådant skit man INTE gör i ett klassrum! Jag vill lyssna på bra musik och njuta av att stänga av hjärnverksamheten, om så blott för en stund!

I fredags, efter att ha konsumerat några Smirnoff ice och någon pilsner, gick jag och några vänner ut i Sveriges kungliga huvudstad. Kvällen var mycket trevlig trots att jag var trött och kände mig lätt gubbgrinig och asocial. När livemusiken ebbat ut och mina rullgardiner var på väg ner för gott slog han till.. En vit man, 20+, strax över 170cm med normal kroppsbyggnad och väl markerade kindben. Han stod och mässade inför mig och mina vänner om hur "rent statistiskt sett" kvinnor inte borde vara rädd för att bli våldtagna (behöver jag nämna att han tidigare på kvällen känt sig manad att berätta att han läst Statistik vid Uppsala Universitet).. Och "rent statistiskt sett" var sannolikheten större att han skulle begå självmord. Bla bla bla.. Det var en helvetes massa statistik han berättade om.. Jag noterade såklart allt i min anteckningsbok innan jag tänkte för mig själv hur statistiken ser ut för att ha "blivit nedslagen på krogen efter att ha uppträtt för pompöst."

Vad ni än gör om ni ställs inför en liknande situation, SÄG ALDRIG EMOT, STÄLL INTE FÖLJDFRÅGOR och NICKA ALDRIG MEDHÅLLANDE! Ge för guds skull inte dessa människor vatten på kvarnen! De är inte intresserade av vad du tycker heller.. de är enbart intresserade av att framställa (och framhäva) sig själva som intelligenta och duktiga.

Tack kära blogg för terapin.. nu känns det bättre.