Traditionen och moralens väktare

Ämne: Angående Påskfirandet

Många verkar ta denna högtid enbart som en ursäkt för lite ledighet och/eller tillfälle för alkoholkonsumtion. En stor del av dagens unga tycks inte veta varför vi har denna högtid i den svenska almanackan. Därför ser jag det nu som min uppgift att återställa påskens rätta innebörd.

Skärtorsdag: Jesus värper sitt första påskägg. Detta är det tragiska resultatet av "cross-breeding". Då Jesus Kristus, vår frälsare och gud, satt uppspikad på korset var han helt oförmögen att stå emot påskharens "ihärdiga uppvaktning".

Långfredag: Att denna dag kallas extra lång är enbart för att understryka Jesus värk i det rektala området. Han avlider senare under dagen pga. sveda och värk.

Påskafton: Jesus lärjungar, de 7 små dvärgarna, sörjer genom att klä ut sig till kärringar och därefter gå från dörr till dörr för att dryga sig på folk. Människor ger dem godis för att slippa socialisera. Detta kan liknas vid dagens Jehovas vittnen. Men godiset har bytts ut mot hot om våld.


Påskdagen:
En helt meningslös dag för att dryga ut ledigheten och understryka vikten av högtiden. De flesta spenderar denna dag tills sängs med svåra smärtor i buken efter överkonsumtion av påskmust och ägg.

Annandag påsk: Äggen kläcks och hela Jerusalem översvämmas av små missfoster.. Romarna får ett svårt jobb att ringa in de små liven. Efter infångandet ställs de upp för arkebusering. Som resultat av tumulten blev det fjädrar över hela staden och därav kommer den bedrövliga traditionen att besudla inredningen med påskfjädrar.

image21

Och ja.. jag ÄR sjukligt uttråkad..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback